یک مددکار اجتماعی از نتایج تحقیقی در خصوص فراگیری بیماری ایدز در میان کودکان کار خبر داد که بر اساس این تحقیق میزان ابتلای کودکان زبالهگرد و دستفروش به بیماری ایدز برابر با زنان ویژه است.
فرشید یزدانی در گفتگو با ایلنا اظهار کرد: حدود 4/5 درصد کودکان کار و خیابان به ویروسHIV آلوده هستند که این رقم 45 برابر متوسط کشوری است و میتواند با شیوع این بیماری در میان زنان ویژه برابری کند.
عضو هیئت مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان، در بخش دیگری از این گفتوگو با اشاره به نتایج پژوهش جدیدی که در مقالهای توسط دکتر محرز ارائه شده است، گفت: کودکان در سنین بین 10الی 14سال و 15الی 18سال بدلیل عدم توجه والدین شروع به استفاده مواد مخدر و مشروبات الکلی میکنند که بررسیها نشان داده 60 درصد از کودکان کار استعمال دخانیات را تجربه کردهاند که سیگار و سایر مواد دخانی را شامل میشود.
این فعال حقوق کودکان افزود: طبق این پژوهش 20 درصد از کودکان کار تجربه استفاده از مواد مخدر را دارند و 40 درصد نیز مشروبات الکلی را تجربه کردهاند.
یزدانی در ادامه پدیده کودکان کار را حاصل سیاستهای کلان اقتصادی-اجتماعی دانست و تصریح کرد: رشد تورم و بحرانهای اقتصادی باعث فقیرتر شدن خانوادههای ضعیف میشوند و این روند از مهمترین عوامل ورود کودکان به بازار کار به شمار میروند.
او با بیان اینکه برای کاهش آسیبهای اجتماعی کودکان کار ابتدا باید عوامل ورود این کودکان به بازار کار را نابود کرد، افزود: با وجود آنکه افزایش فقر به تبع بحرانهای اقتصادی حاصل سیاستهای دولت است اما به نظر میرسد دولت دغدغه خاصی برای پوشش و ساماندهی اصولی و بلند مدت این کودکان نداشته باشد.
عضو هیئت مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان در خاتمه با اشاره به «طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان» که در حال اجراست، گفت: متاسفانه نگاه انسانی در برخورد با این کودکان وجود ندارد و درباره ساماندهی این کودکان همانگونه تصمیمگیری میشود که در خصوص جمعآوری یا نصب مبلمان شهری برنامهریزی میشود اما با این حال امیدواریم دولت هر چه زودتر برنامهای دقیق و اصولی با نگاهی انسانمحور برای حمایت از کودکان کار در نظر بگیرد.